Pişi
-
Malzemeler
- 5 Su bardağı un
- 2 Çay kaşıyı tuz
- 1 Çorba kaşığı yoğurt
- 1 Çorba kaşığı sıvıyağ
- 42 gram yaş maya( 1 paket=42 gr)
- 3 Adet kesme şeker
- ılık su
- Kızartmak için bolca sıvı yağ
-
Yapılışı
-
Ilık suyun içine mayayı,yoğurdu,yağı, şekerleri koyup biraz karıştırın ve kabarmasını bekleyin.Bir karıştırma kabının içindeki una tuzu ekleyip karıştırın.Unun orta kısmını açıp kabaran mayalı karışımı dökün ve hamura yedirin.Hamuru yoğururken ılık suya ihtiyacınız olacak.Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.Aynen nokul hamurunda olduğu gibi çarpa çarpa oldukça cıvık bir hamur elde edin.
Bize bu tarifi Kelebeklerfm den yollayan Esma hanıma teşekkür ederiz.
Karıştırma kabını büyük bir poşetin içine sokup,üzerini sıkıca sarıp hamurun gelmesini bekleyin.Hamur iki katına çıktığı zaman elinizi bolca yağlayıp hamuru toparlayın ve iyice kızdırılmış derin yağda pişilerinizi kızartın.
Afiyet olsun...
-
Ilık suyun içine mayayı,yoğurdu,yağı, şekerleri koyup biraz karıştırın ve kabarmasını bekleyin.Bir karıştırma kabının içindeki una tuzu ekleyip karıştırın.Unun orta kısmını açıp kabaran mayalı karışımı dökün ve hamura yedirin.Hamuru yoğururken ılık suya ihtiyacınız olacak.Yavaş yavaş ılık suyu ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayın.Aynen nokul hamurunda olduğu gibi çarpa çarpa oldukça cıvık bir hamur elde edin.