Ağlayan pasta Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Ağlayan pasta
-
Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kremşanti
- Sos için
- 1.5 kahve fincanı toz şeker
- 3 kahve fincanı süt
- 3 çorba kaşığı kakao
- 1 çorba kaşığı mısr nişahtası ceviz büyüklüğünde
- tereyağı (arzu ederseniz hazır çikolatalı sos kullanabilirsiniz)
- 1 bardak süt
-
Yapılışı
-
Yumurta , şeker , un ,kabartma tozu kakao çırpılır .Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve fırında pişirilir, fırından çıkan kekin üzerine 1 su bardağı süt dökülür. Kremşanti hazırlanır ve kekin üzerine sürülür. Sonra çikolatalı sos hazırlanılır ve krem şantili kekin üzerine dökülür servise sunulur.
Bize bu tarifi gönderen Reyhan hanıma teşekkür ederiz.
-
Yumurta , şeker , un ,kabartma tozu kakao çırpılır .Yağlanmış kek kalıbına dökülür ve fırında pişirilir, fırından çıkan kekin üzerine 1 su bardağı süt dökülür. Kremşanti hazırlanır ve kekin üzerine sürülür. Sonra çikolatalı sos hazırlanılır ve krem şantili kekin üzerine dökülür servise sunulur.