Kıymalı semizotu tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg semizotu
    • 2 adet kabak
    • 2 adet patates
    • 1 demet taze soğan
    • 250 gram kıyma
    • 4 adet domates
    • 1 adet maydanoz
    • 1 demet dereotu
    • 1 çay bardağı su
    • 1 kahve fincanı zeytinyağı
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Semizotlarını ayıklayıp yıkadıktan sonra bir kenarda süzülmeye bırakalım. Kabak ve patatesleri küp küp doğrayalım ve tuzlu su içinde bekletelim. İnce ince kıydığımız taze soğanları orta ateşte 1 kahve fincanı zeytinyağı ile kavuralım. Kıymayı da ilave ederek hafif kavuralım. Domatesleri rendeleyelim ve iki adet dolmates rendesini kıymaya ekleyelim. Yemek, tam suyunu çekmeden semizotu, kabak ve patatesleri de ilave edelim. Birer demet maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp, karabiber, tuz, 1 çay bardağı su ve kalan domates rendesini de ekleyerek, kısık ateşte pişirelim. Afiyet olsun.