Dondurmalı pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 2 paket krem şanti
    • 2 çay kaşığı kakao
    • 2 adet yumurta
    • 24 adet pötibör bisküvi
    • 2 çorba kaşığı ceviz
    • Yarım su bardağı tozşeker
    • Yarım su bardağı badem
    • Sosu için
    • 2 çorba kaşığı kakao
    • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 1 su bardağı süt
    • 1 çay bardağı tozşeker
  • Yapılışı

    1. Krem şantiyi, 1 çorba kaşığı kakao ve 2 çay bardağı sütle çırpalım.

      Yumurta, irice dövülmüş bisküvi, ceviz ve yarım su bardağı tozşekreri ekleyip, iyice yoğuralım.

      Yuvarlak bir cam kaba, streç film serelim. Üzerine bisküvili karışımı yayalım. Buzlukta donduralım.

      İyice donunca, ters çevirelim. Üzerine sıcak suda bekletilip, kabukları soyulmuş bademleri batıralım.

      Tekrar buzluğa atalım. Bu arada sosu hazırlayalım. Bunun için kakao, mısır nişastası ve tozşekeri süte ilave edelim. Ocakta, muhallebi kıvamı alana dek pişirelim.

      Daha sonra sosu ocaktan alalım. İyice ılınınca, buzluktan aldığımız pastanın üzerini sosla iyice kaplayalım ve dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun.