Patlıcanlı kebap tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg kuşbaşı et
    • 1 adet soğan
    • 3 adet domates
    • 2 adet sivri biber
    • 4 adet patlıcan
    • Yarım çorba kaşığı tereyağı
    • Sıcak su
    • Tuz, karabiber
    • Yarım demet maydanoz
    • Kızartmak için
    • Sıvıyağ
  • Yapılışı

    1. Soğanı yemeklik doğrayalım, tereyağını büyük bir tencereye alarak eritelim. Önce eti sonra da soğanı ekleyerek, soğanlar pembeleşene dek kavuralım. Et, suyunu salıp çekince küp küp doğranmış domatesleri ve yeşil biberi etlere ilave edelim. Üzerini biraz aşacak kadar sıcak su ekleyelim. Karabiber ve tuzla tatlandırıp suyunu çekene kadar pişirelim. Patlıcanları alaca soyalım. Halka halka doğrayalım. Dilersek tuzlu suda bir süre bekletelim daha sonra kurulayalım. Sıvı yağı bir tavada kızdıralım. Patlıcanları kızgın yağda, fazla karartmadan kızartalım. Her iki tarafı da sararınca, önce kağıt havlu üzerine çıkartıp, fazla yağını süzelim, daha sonra tepsiye dizelim. Kavurduğumuz eti patlıcanların üzerine dökelim. Kaşıkla üzerini düzelttikten sonra orta dereceli fırına verelim. 10 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkarttıktan sonra maydanozla süsleyelip servis yapalım.