İrmik Pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 12 çorba kaşığı irmik
    • 16 kaşık şeker
    • 12 su bardağı süt
    • Bir büyük paket kakaolu büsküvi
    • 2 paket puding(neli istiyorsanız)
    • süslemek için
    • Hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Geniş bir tencereye pudinglerimizi,
      irmiğimizi,şekerimizi ve sütümüzü koyarız.

      Daha sonra hepsini krema kıvamı alıncaya dek karıştırırız.Bu karışımın yarısını yuvarlak bir fırın tepsisine ya da bir bor cama dökeriz.

      Kakaolu büsküvilerimizi sadece bir sıra dizeriz ve geri kalan kremayıda bu büsküvilerin üzerine dökeriz.

      Üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltiriz.Bunun üzerinede bol miktarda hindistan cevizi dökeriz.
      (isteğe göre krem şanti ve meyveyle de süslenebilir)

      Daha sonra buz dolabında 2-3 saat kadar bekletiriz ve servis yaparız.

      Ben yaptım çok güzel oluyo.hemde çok hafif.Herkese denemesini tavsiye ederim.

      Bize bu tarifi Kalecik/ANKARA dan yollayan Özlem Hanıma teşekkür ederiz.