Alinazik tarifi
  • Malzemeler

    • 200 gram orta yağlı kıyma
    • 2 su bardağı süzme yoğurt
    • 3 adet patlıcan
    • 2 çorba kaşığı tere yağı
    • 3 diş sarımsak
    • Maydanoz, tuz, kırmızı biber
  • Yapılışı

    1. öncelikle patlıcanları fırında veya ocakta közleyelim. Kabuklarını soyup, bıçakla incecik kıyalım. Tuz ve dövülmüş sarımsakla karıştırılmış yoğurdu ekleyelim. Bu karışımı güveç kabına koyup ısıtalım. Diğer tarafta kıymayı şişlere takıp, közde veya fırının ızgarasında pişirelim. Dilerseniz kıymayı tavada kavuralım. Pişen kebabı parçalara ayıralım. Tereyaını tavaya alıp eritelim. Kırmızıbiber ve etleri ekleyip kavuralım. Kavurduğumuz kebabı, ısıtılmış güveçteki sosun üzerine yerleştirelim. İnce kıyılmış maydanoz ile süsleyerek servis yapalım.