Bat
-
Malzemeler
- 2kase yeşil mercimek
- 1kase ince bulgur
- 7,8 yaprak marul
- 1bağ maydonuz
- 3,4adet yesil soğan
- 1tane minik kuru soğan
- tuz,pul biber karabiber
- limon,
- 3-4yemek kaşığı salça
-
Yapılışı
-
Öncelikle mercimek yıkanıp tencereye alınıp pişirilir mercimek pişerken siz marul maydonuz yeşil soğan kuru soganı dograyıp bir kaseye koyun mercimek pişince ince bulguru dokup acaktan alın. iyice soğuyunca salcasını katıp tuzunu biberlerini ve limonunu katıp daha sonra doğradığımız yesillikleri katıp servise hazır ediyoruz. afiyet olsun
Not yemek değil,misafirlerinize çaydan önce verebilirsiniz.
Bize bu tarifi Antwerp - Belçikadan yollayan Rukiye hanıma teşekkür ederiz.
-
Öncelikle mercimek yıkanıp tencereye alınıp pişirilir mercimek pişerken siz marul maydonuz yeşil soğan kuru soganı dograyıp bir kaseye koyun mercimek pişince ince bulguru dokup acaktan alın. iyice soğuyunca salcasını katıp tuzunu biberlerini ve limonunu katıp daha sonra doğradığımız yesillikleri katıp servise hazır ediyoruz. afiyet olsun