Annemin ketesi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı süt
    • 1 paket maya (40 gr)
    • Yarım su bardağı ılık su
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı tuz
    • Un
  • Yapılışı

    1. Maya ılık su ile eritilir süt, sıvı yağ, tuz ve şeker iyice karıştırılır yumuşak bir hamur elde edecek şekilde un katılır.

      Hamur kabarınca üç eşit parçaya bölünür.beze yaptığımız hamurlar mantı yufkasından biraz kalınca açılır.

      Açılan hamurlaın arasına erittiğimiz margarini eşit miktarda her tarafına sürülür.üst üste serdiğimiz bu yuflar rulo şeklinde sarılır ve bıçak yardımıyla küçük parçalara ayrılır.

      Bu küçük parçalarda enine açılır ve hafifçe rulo yapılır.Üzerine yumurta sürüp 180 derece fırında pişirilir.Afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Kayseriden yollayan Yasemin hanıma teşekkür ederiz.