Sıcak  Puding tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çorba kaşığı toz nescafe
    • 100 gram sütsüz çikolata
    • 90 gram un
    • 1 yumurta
    • 2 yumurta sarısı
    • 100 gram esmer şeker
    • 75 gram taze ekmek içi
    • 1 çimdik kabartma tozu
    • 100 gram margarin
    • 3.5 dl süt
    • 50 gram toz şeker
    • 1 parça beyaz çikolata
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Çikolatayı parçalara bölün ve 0,5 dl. sütle birlikte bir kapta, kısık ateşte karıştırarak eritin, Ekmek içlerini mikserde çekip un, kabartma tozu ve bir çimdik tuzla karıştırın. Esmer toz şekeri margarinle birlikte yoğurun. Erimiş çikolatayı, bir yumurta sarısını, çekilmiş ekmek içini ve bir çimdik tuzla iyice çırpılmış yumurta akını ilave edin. İyice karıştırın. 2 dl.lik 4 puding kabını yağlayıp unlayın, malzemeleri kalıplara dökün, üzerini folyo kağıtla kapatıp benmari usulü 45 dakika pişirin. 2 yumurta sarısını toz şekerle çırpın. Kalan sütü biraz ısıtın ve yumurta sarılarına katın. Toz nescafeyi ilave edip keramayı benmari usulü, toparlanana kadar pişirin. Sonra buzdolabına koyun. Pudinglerin üzerine soğuk kremayı dökün ve rendelenmiş beyaz çikola ile süsleyerek servis yapın.