Kadınbudu köfte (yufkalı) Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Kadınbudu köfte (yufkalı) tarifi
  • Malzemeler

    • 600 gram kıyma
    • 1-2 adet yufta
    • 1 adet soğan
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
    • 2 adet yumurtanın sarısı
    • 1 kahve fincanı haşlanmış pirinç
    • 1 su bardağı un
    • Tuz
    • Kızartmak için
    • Sıvı yağı
  • Yapılışı

    1. Köfte içi hazırlamak için kıyma, ekmek içi, 1 adet yumurta, tuz, kimyon, karabiber ve ince kıyılmış maydanozu karıştıralım. İyice yoğuralım.

      Yufkayı düz bir zemine serelim. Kalan yumurtayı çırparak yufkanın üzerine sürelim. Yufkayı daire olacak şekilde kapatalım. Köfte harcını katlanmış yufkanın yarısını kaplayacak şekilde yayalım. Boş olan taraf ile köftenin üzerini kapatalım. Kare şeklinde dilimleyelim.

      Kızartmak için yumurtaları çırpalım. Yufkalı köfteleri yumurtaya bulayalım. Kızgın yağda kızartıp, servis yapalım.