Kaşarlı sosis tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet ızgaralık sosis
    • 4 adet orta boy patates
    • 1 kahve fincanı süt
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 100 gram kaşar peyniri
    • 1 tatlı kaşığı kimyon
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Patateslerin kabuklarını soyup yıkadıktan sonra dilimleyip bir tencereye koyalım, 2 su bardağı su ve tuzunu koyup yumuşayıncaya kadar haşlayıp, suyunu süzelim. Haşlanmış patatese, tereyağı, süt, kimyon, karabiber ve tuz ilave edelim. Ezerek püre haline getirelim.

      Sosisleri kaynar suda 4-5 dakika haşlayalım. Suyunu süzelim. Sosisleri ikiye ayırmadan uzunlamasına ortadan yaralım. Bu oyukların içine patates püresi dolduralım.

      Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini koyalım. Fırın tepsisini hafifçe yağlayalım. 200 derece ısıtılmış fırında peynir eriyinceye kadar tutalım.

      Sıcak olarak servis yapalım.