Balık yahnisi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet beyaz etli balık
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 soğan
    • 1 kırmızı biber
    • 2 orta boy kabak
    • 100 gram mantar
    • 300ml domates sosu veya
    • 5-6 adet domates
    • 1 çay kaşığı limon suyu
    • Tuz ve karabiber
    • Süslemek için
    • Maydanoz, limon parçaları
  • Yapılışı

    1. Büyük bir tencereye yağı ısıtıp, doğranmış soğanı, kırmızı biberi ve kabakları ekleyip 10 dakika orta ateşte kızartalım. Mantarları ekleyip 3 dakika daha karıştırarak pişirelim. Domates sosunu ve limon suyunu ekleyelim. Tuz ve biberle tatlandıralım. Tencerenin kapağını kapatıp pişirelim. Temizleyip parçaladığımız balıkları bir düzeyde olacak şekilde tencereye koyup, sosu kaşıkla üzerlerine dökelim, kapağı açık olarak 5 dakika pişirelim. Tadına bakıp tuz ve biberini ayarlayalım. Balırkları kırmadan bir servis tabağına aktaralım. Üzerlerine ve kenarlarına sos döküp, maydanoz ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapalım.