Elbasan Tava tarifi
  • Malzemeler

    • 700 gram kemiksiz parça kuzu eti
    • 3 adet yumurta
    • 500 gram yoğurt
    • 40 gram margarin
    • 1 diş sarımsak
    • kırmızı biber
    • tuz
  • Yapılışı

    1. Kuzu etini 1lt. suda 20 dakika haşlayın. Eti tepsiye dizin. Yumurtaları iyice çırpın, sarımsağı döğün. Yumurta, sarımsak ve yoğurdu karıştırın. Tuzla tatlandırıp etlerin üzerine yayın. 180° ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip fırından çıkarın.
      Küçük bir tavada margarini ısıtıp kırmızı biberi katın. Yoğurtlu sosun üzerine yavaş yavaş yayarak dökün.
      Tepsiyi tekrar fırına sürüp 25 dakika daha pişirin. Bekletmeden servis yapın.