Gözleme tarifi
  • Malzemeler

    • Un
    • Su
    • Sıvı yağ
    • kıyma veya peynir
  • Yapılışı

    1. Yuvarlak derin bir kaba ilk olarak alabildiği kadar unu ve daha sonrada suyu katarak iyice yoğurun.daha sonra 1 çay bardağının yarısından daha az olacak şekilde sıvı yağ katın ve tekrar karıştırın daha sonra yarım saat dinlenmeye bırakın. dinlendikten sonra hamurun elinize yapışmaması için elinizi una bulatın daha sonra hamuru avucunuzun içi büyüklüğünde yuvarlak yapın ve daha sonra oklava veya bir su bardağı ile hamuru açın hamuru açmaya başlamadan önce hamuru una bulayın .daha sonra açtığınız hamurun içine kıyma veya peynir koyun ve kenarlarını iyice kapatarak tavaya koyun ama koymadan önce tavaya hafif yağ sürün( katı yağ).ve daha sonra hazırlamış olduğunuz gözlemeleri tavaya koyun ve (diğerleride aynı olack şekilde) 2 dakika arayla ters çevirin.AFİYET OLSUN.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Deniz hanıma teşekkür ederiz.