Çilekli parfe tarifi
  • Malzemeler

    • 25. dk süre
    • 100 gram margarin
    • 300 gram krem peynir
    • Yarım su bardağı tozşeker
    • 2 Su bardağı krem şanti
    • 1 Su bardağı fındık
    • 200 gram kuru üzüm
    • Yarım rendelenmiş portakal kabuğu
    • Yarım rendelenmiş limon kabuğu
    • 250 gram çilek
  • Yapılışı

    1. Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile karıştırın. Ayıklayıp yıkanmış kuru üzüm, fındık ve rendelenmiş limon ve portakal kabuğunu ekleyin. Çilekleri de ayıklayıp yıkayın. Büyüklüklerine göre ikiye veya dörde bölün.
      Çilekleri de karışıma ekleyin. Orta büyüklükte bir kalıbı hafifçe ıslatın. Karışımı kalıba boşaltın.
      Bir gece buzlukta bekletin. Donan tatlıyı kalıptan servis tabağına ters olarak çıkarın. Buzdolabının alt kısmında 2 saat bekletin.
      Dilimleyip, servis yapın.

      Bize bu tarifi İzmirden yollayan Esma hanıma teşekkür ederiz.