Fırında kabak tarifi
  • Malzemeler

    • 50 gram yağ
    • 2 su bardağı süt
    • 4 adet orta boy kabak
    • 2 çorba kaşığı tepeleme un
    • 2 adet yumurta sarısı
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz, karabiber
    • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yapılışı

    1. Ön hazırlık olarak eritilmiş yağı alalım, unu ilave edelim. Unu sürekli karıştırarak hafifçe sararana dek kavuralım. İki su bardağı süt’ü azar azar ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Tuzu katalım. Sos koyulaşınca ateşten alalım.
      Kabakların kabuklarını kazıyıp yuvarlak dilimleyelim. Yağlanmış fırın tepsisine hafifçe un serpiştirip kabakları iki sıra dizelim. Tuz, karabiber serpelim.
      Doğranmış maydanoz ve dereotunu da ekleyip üzerine sosu gezdirelim.
      Rendelenmiş kaşar peyniri serpip fırına verelim. Isıtılmış 200 derecelideki fırında 15-20 dk pişirip fırından alalım. Soğutmadan servis yapalım.
      Afiyet olsun.