Patlıcan kebabı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg patlıcan
    • 3 diş sarımsak
    • 300 gram kaşar peyniri
    • 1 bağ maydanoz
    • 4 adet çarliston biber
    • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
    • 3 adet domates
    • 2.5 su bardağı ayçiçek yağı
    • Tuz, nane
  • Yapılışı

    1. Tencerede yağı kızdıralım. İçine etleri, doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı koyup karıştıralım. Etler kavrulduktan sonra ince kıyılmış domatesleri, biberleri, maydanozu, naneyi ve tuzu ilave edip, 10 dakika kısık ateşte pişirelim. Patlıcanları tuzlu suya yatıralım. Yıkayıp sıktıktan sonra kızgın yağda kızartalım ve fırın tepsisine yerleştirelim. Kaşığın ucu ile patlıcanların ortasını genişletelim. Hazırladığımız içi patlıcanların içine dolduralım. Üzerine dilim kaşar peyniri serpelim. 15 dakika fırında pişirip servis yapalım. Afiyet olsun.