Çerkez Tavuğu tarifi
  • Malzemeler

    • 50 gram yağ
    • 1 tavuk göğsü
    • 1 su bardağı ceviz içi
    • 4 dilim bayat ekmek içi
    • 1 su bardağı süt
    • 2-3 diş sarımsak (arzuya göre)
    • 1 çay bardağı tavuk suyu
    • 1/4 limon suyu
    • tuz, kırmızıbiber
  • Yapılışı

    1. Tavuk göğsünü birkaç su yıkayarak tencereye yerlestirelim. Üzerini hafifçe asacak kadar sicak suyu, tuzu ve limon suyunu ekleyerek agir ateste, gögüs eti yumusayana dek haslayalim. Eti, kemiklerinden ayirarak iri dograyalim. Bayat ekmek içini süt ile islatarak blender veya robotun içine alalim. İçine sarimsaklari, tavuk suyunu, ceviz içini, tuzu, karabiberi ekleyelim. Karisimi pürüzsüz kivama getirerek etlerin üzerine gezdirelim. Yağı eritip kirmizibiber ekleyerek sosun üzerine gezdirelim ve servis yapalim.
      Afiyet olsun.