Kalbura Bastı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kalbura Bastı
-
Malzemeler
- 1 paket margarin
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1 paket kabartma tozu
- 3.5-4 su bardağı un
- 100 gram ceviz içi
- Şerbeti için
- 3 su bardağı su
- 2.5 su bardağı şeker
- 1/2 tatlı kaşığı limon suyu
-
Yapılışı
-
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım. Orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe yağ ile yağlanmış tepsiye dizerek 190 derecedeki fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.
Afiyet olsun.
-
Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım. Orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe yağ ile yağlanmış tepsiye dizerek 190 derecedeki fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.