Meyveli güllaç tarifi
  • Malzemeler

    • 9 adet güllaç yaprağı
    • 1.5 kg süt
    • 2 su bardağı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    • Süslemek için
    • 1 adet nar
    • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş şam fıstığı
    • 2 yemek kaşığı vişne reçeli
  • Yapılışı

    1. Sütü tencereye koyup toz şeker ve vanilyayı ekleyerek karıştırın. Şeker eriyip süt kaynayınca, 15 dakika daha kaynatın. Büyük bir tepsiye 1 adet güllaç yaprağını serin. Üzerine kaynamış sütten yarım kepçe kadar dökün. Güllaç yaprağı yumuşamaya başlayınca, D şekli verin. Düz kenarından başlayarak rulo şeklinde sarıp, ruloyu kendi etrafında döndürün. Yaprağı tepsiden alıp, şeklini bozmadan servis tabağının ortasından başlayarak sıralayın. Tüm yapraklara aynı işlemi uygulayın. Kalan sütü güllacın üzerine döküp, tepsiyi bir kapakla kapatın. Yaprakların sütü çekmesi için 1 saat bekletin. Üzerlerine ince çekilmiş şam fıstığı serpiştirin. Nar tanelerini güllacın kenarlarına dizip, ortzasını vişne reçeli ile süsleyin. 2 saat buzdolobında beklettikten sonra servis yapın.