Erişteli Bezelye tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo kuşbaşı et
    • 3 çorba kaşığı margarin
    • 1 kilo konserve bezelye
    • 1 paket erişte
    • 1 baş soğan
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Yağı eritelim.Soğanı çentip öldürelim.Etleri katalım.Et suyunu salıp kendni toplasın.Salçayı sulandırıp ete katalım.Bir bardağa yakın su ekleyip pişmeye bırakalım.Bütün iş etin pişmesinde gerisi kendiliğinden geliverir.Konserveyi açalım kevgirde yıkayalım.Tuzu ve suyu gitsin.Erişteyi tuzlu suda güzelce haşlayalım.Süzüp soğuk sudan geçirelim.Etler pişince bezelyeyi katalım.Birazda birlikte pişirelim.Sonra erişteyle birlikte hepsini harmanlayalım.Üzerine biraz yağ gezdirelim.Bırakalım biraz demlensinler.Sonra servise hazırdır.Dilersek et yerine kıymada kullanabiliriz.