Çiçek Poğaça Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Çiçek Poğaça
-
Malzemeler
- 1adet yumurta akı
- (sarısı üzeri için)
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tozşeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tane yaş maya
- 1 su bardağı ılık su
- 6 bardaktan biraz fazla un
- İçi için
- 4 patates,
- 1 soğan,
- 1 yemek kaşığı salça,
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- tuz
- Serpmek için çörek otu
-
Yapılışı
-
Geniş bir kaba yumurta akını, sütü, sıvıyağı, şekeri ve tuzu koyun.Yaş mayayıda ılık bir bardak suda eritin.Bu kaba ilave edin.6 bardak unu da ekleyip yoğurun.Elinizin yapışma durumuna göre azıcık daha un ekleyebilirsiniz.Yumuşak bir hamur elde edip 1.30 saat ılık bir yerde dinlendirin.Üzerine kurumaması için streç film geçirin.Koydugunuz kaptan taşacak kadar kabaracaktır.
Bu arada iç harcı için 4 adet patatesi haşlayın.Soğanınızı yağda börtürün.Salçayı ilave edin.Ardından püre haline getirdiğiniz patatesleri ve tuzu ilave edip 2-3 dk . daha tencerede çevirin.
Büyük fırın tepsisine bir fırın kağıdı serin.Bu size çok kolaylık sağlayacaktır.Mayalı hamurdan mandalina büyüklüğünde parça koparın.Daha sonra hafif unladığınız bir yerde elinizle avucunuzdan biraz büyük oval yapın.Avucunuza açtıgınız hamuru koyun.Kaşıkla ortasına iç malzemeden koyup avucunuzla büzüştürerek bohça gibi sonunu burarak kapatın.Yuvarlak bir top olacaktır.Bu işlemi devam edin.Tepsiye burdugunuz kısımları alta gelicek şekilde dizin. Buzdolabında duran yumurta sarısını çıkarın.Bir yemek kaşığı su ekleyip çırpın ve topların üzerine güzelce sürün.Çörek otunuda serpin.Artan yumurta sarısı kalsın.
Daha sonra fırına 3 tepsi konumunda 180 derecede alt + üst ısıtıcı + fan seçerek 15-20 dk. pişirin.Ardindan pişince fırından hemen çıkarıp üzerine streç folya ile kaplayın.Bu sıcaktan buhar ile nemlenip bir süre bekleyince poğaçaların yumuşacık olmasını sağlayacaktır.Afiyet olsun.
-
Geniş bir kaba yumurta akını, sütü, sıvıyağı, şekeri ve tuzu koyun.Yaş mayayıda ılık bir bardak suda eritin.Bu kaba ilave edin.6 bardak unu da ekleyip yoğurun.Elinizin yapışma durumuna göre azıcık daha un ekleyebilirsiniz.Yumuşak bir hamur elde edip 1.30 saat ılık bir yerde dinlendirin.Üzerine kurumaması için streç film geçirin.Koydugunuz kaptan taşacak kadar kabaracaktır.