Ekşili tarifi
  • Malzemeler

    • 2 adet soğan
    • yarım kilo ıspanak
    • 1demet maydanoz
    • 3 adet limon tuzu
    • tuz pul biber
    • 250 gram kavrulmuş koyun
    • yada dana eti
    • salça
    • un
    • sıvı yağ
    • 2 yumurta
  • Yapılışı

    1. Önce ıspanak ve maydanozu bol su ile yıkayıp salata yapar gibi doğrayın. Tencereye kuru soğanları doğrayıp yağda kısık ateşte kavurun ardından pişirdiğiniz 250 gr etinizi de birazcık kavurunuz.içine ıspanak ve maydanozları dökünüz.başka bir tencereye sıvı yağ bırakıp birazcık un kavurunuz. ıspanakları 10 dk pişirdikten sonra üzerine kavurulmuş unu ilave ediniz.tuz pul biber limon tuzu ve salçasını da ekleyerek tencerenin kapağını kapatınız.15 dk pişirdikten sonra üzerine kaynamış su ilave ediniz.3 dk kaynadıktan sonra içine yumurtaları kırınız. asla karıştırmmayınız.yumurtaların piştiğini görünce ocaktan tencereyi alınız. Van yöresine ait bir yemek yanında erişte pilavı olursa daha güzel olur.

      Bize bu tarifi Vandan yollayan Figen hanıma teşekkür ederiz.