Tel Kadayıf tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram tel kadayıf
    • 6 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 su bardağı ceviz içi
    • Şurubu için
    • 3.5 su bardağı şeker
    • 3 su bardağı su
    • 1 çay kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Şekerle suyu 15 dakika kaynatıp limon suyunu ekledikten sonra soğumaya alın. Ceviz içlerini iyice kıyın. Tereyağını büyük bir tencerede eritip, tel kadayıfla karıştırın. Kadayıfları ince ince kopartıp, yağlanmış tepsiye 2 cm. kalınlığında sıkıca yeleştirin. Kıyılmış ceviz içlerini kadayıfın her tarafına koyun. Üzerine 2 cm. kalınlığında kadayıfları sıkıca bastırarak yerleştirin. Kadayıfın üzerini kıyılmamış cevizlerle süsleyin. 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlıyı, fırından çıkarır çıkarmaz; soğuk şerbeti dökün.