Tel Kadayıf Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tel Kadayıf
-
Malzemeler
- 500 gram tel kadayıf
- 6 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı ceviz içi
- Şurubu için
- 3.5 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu
-
Yapılışı
- Şekerle suyu 15 dakika kaynatıp limon suyunu ekledikten sonra soğumaya alın. Ceviz içlerini iyice kıyın. Tereyağını büyük bir tencerede eritip, tel kadayıfla karıştırın. Kadayıfları ince ince kopartıp, yağlanmış tepsiye 2 cm. kalınlığında sıkıca yeleştirin. Kıyılmış ceviz içlerini kadayıfın her tarafına koyun. Üzerine 2 cm. kalınlığında kadayıfları sıkıca bastırarak yerleştirin. Kadayıfın üzerini kıyılmamış cevizlerle süsleyin. 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Tatlıyı, fırından çıkarır çıkarmaz; soğuk şerbeti dökün.