Limonlu Tatlı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 3 su bardağı su
    • 4 çorba kaşığı buğday nişastası
    • 1 su bardağı süt
    • 2 adet limonun suyu
    • 2 adet rendelenmiş limon kabuğu
    • 15 çorba kaşığı toz şeker
    • 1 paket vanilya
    • 3 adet yumurtanın sarısı
    • 1 paket pötibör bisküvi
    • Süslemek için
    • Hindistan cevizi
  • Yapılışı

    1. Margarini bir tencerede eritelim. 3 su bardağı suyu ekleyelim. Ayrı bir kapta 1 su bardağı süt ile 4 çorba kaşığı nişastayı iyice çırpalım. Diğer bir kapta ise 2 adet limonun suyunu, 2 adet rendelenmiş limon kabuğunu, 15 çorba kaşığı şekeri, 1 paket vanilyayı karıştıralım. Kaynamakta olan suya azar azar ve sürekli karıştırarak nişastalı karışımı ekleyelim. 1-2 dakika karıştırarak pişirelim. Ardından limonlu karışımı ekleyelim. Karışım ısındığında çırpılmış 3 adet yumurtanın sarısını nişastalı ve limonlu karışıma ekleyelim. Nişasta ve yumurta kokusu gidene ve muhallebi kıvamına gelene dek pişirelim. Dikdörtgen şeklinde bir tepsiyi çok hafif suyla ıslatalım. Bir kat bisküvi dizelim. Üzerine limonlu muhallebiden gezdirelim. Bir kat bisküvi iki kat muhallebi olacak şekilde malzemeyi bitirelim. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpelim. Daha sonra da servis yapalım. Afiyet olsun.