Reyhanlı Patates Yemeği Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

 Reyhanlı Patates Yemeği tarifi
  • Malzemeler

    • 3 büyük boy patates
    • 1 büyük kuru soğan
    • 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
    • karabiber-kimyon-domates salçası
    • 1 su bardağı su
    • zeytin yağı
  • Yapılışı

    1. Patatesleri soyup, halka halka doğrayın.Soğanı soyup, ikiye keserek yarım daire doğrayın. tencerede kızdırdığınız yemek pişirme miktarınız kadar zeytinyağının içinde patates ve soğanları kısık ateşe alarak iyice kavurun. İçine reyhan, salça, karabiber, kimyon ve tuz koyarak 5 dk daha kavurun. Mis gibi koku gelecektir. 1 bardak su ilave ederek çok kısık ateşte 15-20 dk kadar pişin. çok hafif sulu, çatalla yenilecek mükemmel kokulu bir yemek. Afiyet olsun. Bu sayede yemekte soğan sevmeyenler ilk kez soğanlı yemek yemeyi denemiş olacak ve bayılacaklar. Bunun için garanti veriyorim.

      Bize bu tarifi Balıkesir Dursunbeyden yollayan Buket hanıma teşekkür ederiz.