Sultan mahmut çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
    • 1 adet orta boy kuru soğan
    • 2 çorba kaşığı tereyağ
    • 1 adet küçük boy havuç
    • 1 adet küçük boy kabak
    • 1 adet küçük boy patates
    • 1 adet küçük boy kereviz
    • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yapılışı

    1. Kımızı mercimekleri yıkayıp süzüyoruz.Diğer tarafta tencereye yağ koyup ince doğranmış soğanları ve mercimekleri 1-2 dk kavuruyoruz.Diğer tarafta havuçları küp küp doğruyoruz.Tencereye ilave ediyoruz.Bunların üzerineküp küp doğranmış patates,kabak,kereviz ilave ediyoruz.Hepsini birlikte 4 dk kavurup salça,koyuyoruz.Sıcak su koyup sebzeler pişene kadar kaynatıyoruz.Tuzunu ve suyunu kontrol ediyoyoruz.Kerevizin yeşil yapraklarını ince ince doğrayıp üzerine serpiyoruz.
      AFİYET OLSUN

      Bize bu tarifi Ankaradan yollayan Beyza hanıma teşekkür ederiz.