Tavuklu Bülbül Sarayı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tavuklu Bülbül Sarayı
-
Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Yarım tavuk göğsü
- 1 çorba kaşığı gül suyu
- Şerbeti için
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı limon suyu
-
Yapılışı
-
Yufkaları üst üste yayın.4 e bölün.Yağı yufkaların üzerine sürün.Harcı için tavuğu haşlayın.İnce ince didikleyin.Ceviz, şeker, tarçın ilave edin.Bütün malzemeyi karıştırın.Yufkaların geniş ucuna bu malzemeyi koyun.Önce rulo yapın daha sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül biçiminde sarın.
Tepsiye dizin.180 dereceli fırında sütleri kızarana dek pişirin.Şekeri ve suyu ocakta kaynatın.İnmesine yakın limon suyunu katın.Şerbet soğuduktan sonra fırından çıkardığınız yufkaların üzerine gezdirin.Ortalarına gül suyu döküp servis yapın.
-
Yufkaları üst üste yayın.4 e bölün.Yağı yufkaların üzerine sürün.Harcı için tavuğu haşlayın.İnce ince didikleyin.Ceviz, şeker, tarçın ilave edin.Bütün malzemeyi karıştırın.Yufkaların geniş ucuna bu malzemeyi koyun.Önce rulo yapın daha sonra ruloyu kendi etrafında döndürerek gül biçiminde sarın.