Pratik künefe tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo tel kadayıf
    • 125 gram labne peyniri
    • 125 gram tereyağı
    • 3 yemek kaşığıı pekmez
    • Üstüne fıstık ve kaymak
    • şerbeti için
    • 3 bardak şeker
    • 3 bardak su
    • yarım limon suyu
  • Yapılışı

    1. Yarım kilo tel kadayıf kesme tahtası üstünde bıçakla ufak ufak doğranır.Bunun içine 2 yemek kaşığı tereyağı iyice ovularak yedirilir.Yuvarlak fırın tepsisi bir miktar tereyağıyla ve pekmezle iyice ovulur. Yağlanmıs kadayıfın yarısı serpilerek eşit şekilde tepsiye dökülür.Üstüne buzlukta iyice sertlesmıs labne peyniri rendelenerek koyulur. Kalan kadayıfta peyniri kapatacak şekilde serpilir ve el ile olabildiğince ince şekilde bastırılır.Kalan tereyağı ince ince kesilerek en üste konur.200 derecede iyice kızarana kadar pişer.Tatlı sıcakken üstüne soğuk serbet dökülüp fıstık ve kaymakla servis yapılır.

      Bize bu tarifi Şanlıurfadan yollayan Özlem hanıma teşekkür ederiz.