Sebzeli börek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka,
    • 1 su bardağı süt,
    • 100 gram yağ,
    • 4 adet havuç,
    • Yarım kilo ıspanak,
    • 200 gram pastırma,
  • Yapılışı

    1. Ispanakları ayıklayıp yıkayın. Bir baş soğanla yağda 5 dakika kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Havuçları yıkayıp rendeleyin. Biraz yağ ve ince doğranmış soğanla yağdan geçirin. Bu iki malzemeyi bir kenarda bekletin. Yufkaları yayın. Yağ ve sütü karıştırıp hazırladığınız bu harcı yufkalara sürün ve ikiye katlayın. Her yufkanın arasına harçtan sürüp katlayarak hazırlayın. Birinci yufkanın üzerine hazırlanmış ıspanaklı iç koyun. Üzerine ikiye katlanmış ikinci yufkayı koyun. Daha sonra onun üzerine hazırlanmış havuçlu iç koyup, onun üzerine de üçüncü yufkayı koyun. Pastırmaları dizin. Hepsini bir arada rulo yaparak sarıp yağlanmış fırın tepsisine alın. Artan harcı üzerine döküp yumurta sarısı sürerek fırında 200 derecede pişirin.