Tavuklu börek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kemiksiz tavuk göğüs eti,
    • 2 kuru soğan,
    • 1 çay kaşığı dolma baharı,
    • 1 çay kaşığı tarçın,
    • 1 çorba kaşığı kuş üzümü,
    • 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
    • 5 yufka, çörek otu,
    • 3 çorba kaşığı margarin,
    • 1 yumurta sarısı,
    • tuz, karabiber,
  • Yapılışı

    1. Tavuğu haşlayıp süzün. Tavuk suyundan iki kaşık ayırıp, eti tel tel ayrın. Soğanları küp küp doğrayın. 1 kaşık margarini eritip soğanları soteleyin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, ve ayırdığınız tavuk suyunu ekleyin. Tuz, karabiber, dolma baharı ve tarçını serpin. Yufkanın birini tezgaha serin. Kalan iki kaşık margarini eritip yufkayı biraz yağlayın. İkiye katlayıp dört parçaya kasin. Her parçaya iki çorba kaşığı harç yayıp kalın bir sigara böreği biçiminde sarın. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Hazırladığınız börekleri soğuk su dolu bir kaseye batırıp çıkarın ve tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin. Orta ısılı fırında 20 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.