Tavuklu gül börek tarifi
  • Malzemeler

    • 2 yufka,
    • 1 çay bardağı sıvıyağ,
    • 3-4 çorba kaşığı yoğurt,
    • 1 yumurta akı,
    • 1 yumurta sarısı,
    • İçi için
    • 1 tavuk göğsü eti,
    • 3 çorba kaşığı sıvıyağ,
    • 2 diş sarımsak, Tuz,
    • karabiber, pulbiber
  • Yapılışı

    1. İç malzemeyi hazırlamak için; Tavuk etini küçük küpler halinde doğrayın. 3 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp etleri pembeleşinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber, pulbiber ekleyip karıştırın. Ateşten alıp sarımsakları içinden çıkarın. Yoğurt, 1 çay bardağı sıvıyağ ver yumurta akını derin bir kapta çırpın. Yufkanın birini düz zemine yayıp üzerine fırça ile yoğurtlu karışımdan sürün. 8 eşit üçgen biçiminde kesin. Üçgenlerin yuvarlak kenarlarına ince bir şerit halinde kavrulmuş tavuk yerleştirip rulo şeklinde sarın. Ruloyu kendi etrafında da sararak gül şekli verin. Uçlarını suyla ıslatıp açılmamalarını sağlayın. Aynı işlemi diğer yufkaya da uygulayın. Yağlanmış tepsiye yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar 15-20 dakika pişirin. Sıcak olarak olarak servis yapın.