Puding tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı süt
    • 1 kutu krema
    • 1 çay kaşığı tarçın
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 3 adet yumurta
    • 2 su bardağı ince çekilmiş badem
    • 50 gram bütün badem
  • Yapılışı

    1. Sütü, tarçın ve kremayla kaynatalım. Bir kasede yumurtaları toz şeker ile köpüklü bir karışım elde edinceye kadar çırpalım. Toz halindeki bademleri ekleyelim. Sütlü karışımı azar azar ilave ederek, karıştırmaya devam edelim. 4 adet metal kalıbı yağlayalım. Karışımı bu dört kalıba paylaştırıp, 180 derece fırında 25 dakika kadar, altında su dolu kabın içinde yani benmari usulü pişirelim. Pişirme işlemi sonunda pudingler hemen hemen katılaşmış olmalı. Bütün bademleri fırının ızgara bölümünde ya da bir tavada kavuralım. Servis tabağına ters çevirdiğimiz pudingleri bademlerle süsleyip, ılık ya da soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.