Hardal soslu butlar tarifi
  • Malzemeler

    • 6 büyük tavuk budu
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
    • 2 çorba kaşığı hardal
    • 6 grisini
    • 1 su bardağı galeta unu
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk butlarını haşlayalım. Haşladığımız butların üzerine bir miktar tuz serpelim ve fırçayla zeytinyağı sürelim. Oda sıcaklığındaki tereyağını hardalla karıştırarak, bir sos hazırlayalım. Grisinileri blendırdan çok ince olmayacak şekilde çekelim ve galeta unuyla karıştıralım. Önceden haşlayıp zeytinyağı sürdüğümüz butların üzerine hardallı tereyağı sosunu sürelim ve tavukları grisinili galeta ununa bulayalım. Butların üzeri kızarıncaya kadar kokusuz ızgara veya set üstü fırınımızın üst ızgarasında pişirelim. Dilerseniz tavuk butlarını haşlamak yerine önCe yağlayıp ve tuzlayıp ızgarada 35-40 dakika pişirdikten sonra tarifin geri kalan kısmını uygulayabilirsiniz. Daha sonra da servis yapalım.