Öğretmen pilavı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Öğretmen pilavı
-
Malzemeler
- 1 adet patates (büyük)
- 1 adet havuç
- 1 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı konserve bezelye
- 2 su bardağı pirinç
- tuz
- karabiber
-
Yapılışı
-
Tüm sebzeleri (soğan haricinde)tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın ve tavada kızartın.iyice kızarınca havlu peçetenin üzerine alın fazla yağını çektirin.bezelyeleri su ve az karabiberle tekrar bi çevirin.sebzeleri kızartırken de ayrı bir tencere de bildiğmiz klasik pilavı pişirin.içine şehriye vs koymayın. büyük bir tencere alın. tencerenin dibine kavurduğunuz soğanı koyun.soğanın üzerine bir miktar pilavdan alın ve bastırın tencereye yayın üzerine kızarttığınız harcı dökün bastırın. malzemeler bitene kadır kat kat bir pilavdan bir harçtan tencereye koyun. pilava sıra geldiğinde bastırmayı unutmayın.tencerenin en üstünde pilav olsun büyükçe düz bir tabağa dikkatlice tencerenizi ters çevirin.soğanlar üste gelecekve yemeğiniz pasta görünümünde olacaktır.tabağın kenarına yoğurt,salata dizin ve sofranın ortasına servis edin.tabağa koymaya çalışmayın bozulabilir ve yemeğinizin görüntü özelliği kaybolabilir.
Bize bu tarifi Mersinden yollayan Begüm hanıma teşekkür ederiz.
-
Tüm sebzeleri (soğan haricinde)tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğrayın ve tavada kızartın.iyice kızarınca havlu peçetenin üzerine alın fazla yağını çektirin.bezelyeleri su ve az karabiberle tekrar bi çevirin.sebzeleri kızartırken de ayrı bir tencere de bildiğmiz klasik pilavı pişirin.içine şehriye vs koymayın. büyük bir tencere alın. tencerenin dibine kavurduğunuz soğanı koyun.soğanın üzerine bir miktar pilavdan alın ve bastırın tencereye yayın üzerine kızarttığınız harcı dökün bastırın. malzemeler bitene kadır kat kat bir pilavdan bir harçtan tencereye koyun. pilava sıra geldiğinde bastırmayı unutmayın.tencerenin en üstünde pilav olsun büyükçe düz bir tabağa dikkatlice tencerenizi ters çevirin.soğanlar üste gelecekve yemeğiniz pasta görünümünde olacaktır.tabağın kenarına yoğurt,salata dizin ve sofranın ortasına servis edin.tabağa koymaya çalışmayın bozulabilir ve yemeğinizin görüntü özelliği kaybolabilir.