Mantarlı et tarifi
  • Malzemeler

    • 5-6 parça tavuk biftek ,
    • 300 gram mantar
    • 250 gram kaşar,
    • domates soğan biber
    • tuz karabiber
  • Yapılışı

    1. Tavuk biftekler önceden zeytinyağ tuz şeker karabiberli sos ile marinelenir.Bir gün buzdolabında bekletilir.
      Daha sonra teflon tavada altı ve üstü kızartılır.
      Ayrı bir yerde mantar soğan domates ve biberler küçük küçük doğranır.Önce soğanlar ardından mantarlar teflon tavada zeytinyağ ile sote edilir .Biber de eklenir.Ardından domates ile bir müddet pişirilir.Arzu edilirse içine karabiber de konabilir. Tavuklar fırın tepsisine alınıp üzerine mantar sos dökülüp 20 25 dakika fırında pişirilir çıkmasına yakın rendelenmiş kaşar üzerin konup kaşarlar kızarana kadar tekrar fırınlanır.Ve servis edilir .

      Bize bu tarifi İzmirden yollayan Yıldız hanıma teşekkür ederiz.