İçli köfte tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg yağsız kıyma
    • 1 çorba kaşığı salça
    • 3 su bardağı ince bulgur
    • 2 çay kaşığı tuz
    • 1 adet yumurta
    • İç malzemesi için
    • Yarım kg kıyma
    • Yarım kg soğan
    • 3/4 su bardağı ceviz içi
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz, karabiber
    • Üzeri için
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yapılışı

    1. İçi için, kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar kavuralım. Başka bir tencerede, yemeklik doğranmış soğanı kavuralım ve kıymayla karıştıralım. İri çekilmiş ceviz içini ekleyip 1-2 dakika daha kavuralım. Kıymayı ocaktan alıp, tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyelim. Tüm malzemeyi karıştırıp soğumaya bırakalım. Bulgurlu malzeme için, kıyma, bulgur, yumurta, salça ve tuzu bir kaba alalım. Yavaş yavaş su ekleyerek iyice yoğuralım. Bulgurlu karışımı ikiye ayıralım. Birinci parçayı yağlanmış fırın tepsisine bastırarak yerleştirelim. İç malzemeyi bulgurlu karışımın üzerine yayalım. İkinci parçayı da üzerine örtelim. En üste tereyağı sürelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, üzeri iyice kızarana dek pişirelim. Dilediğimiz şekilde dilimleyerek servis yapalım.