Zeytinyağlı pirinçli kereviz Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Zeytinyağlı pirinçli kereviz tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet büyük boy kereviz
    • 3 su bardağı su
    • 1 adet limonun suyu
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet soğan
    • 2 adet havuç
    • 1 çay bardağı pirinç
    • 1 çay bardağı bezelye
    • 1 demet dereotu, tuz
  • Yapılışı

    1. İki su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynatalım ve limon suyunu suya ekleyelim. Kerevizlerin kabuklarını kalınca soyup bu suda 10 dakika haşlayalım. Sudan çıkartıp ikiye bölelim ve ortalarını oyalım. Buradan çıkan kısımları küp doğrayıp kenara alalım. Zeytinyağını tavaya koyup piyazlık doğradığımız soğanı ve küp doğradığımız havuçları 5 dakika kavuralım. Kenardaki kerevizleri de ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Pirinçleri 10 dakika haşlayıp kavurduğumuz sebzelere ekleyelim. Haşlanmış bezelyeleri ve tuzu da ilave edelim. Kerevizleri bir tencereye yerleştirip hazırladığımız içi ortalarına dolduralım. Üzerlerine su ekleyip pişirelim. Ilındıktan sonra dereotu ile süsleyerek servis yapalım.