Soslu pirinç tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı pirinç
    • 3.5 su bardağı süt
    • 250ml krema
    • 1 tutam tuz
    • 1 paket vanilya
    • Yarım su bardağı tozşeker
    • Sos için
    • 1 tatlı kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı su
    • 250 gram çekirdeksiz vişne
    • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • Yapılışı

    1. Bir su bardağı pirinci yıkayalım. Suyunun süzülmesi için süzgece bekletelim. Tencereye sütü, kremayı, bir tutam tuzu, vanilyayı ve yarım su bardağı tozşekeri aktaralım. Kısık ateşte koyulaşana dek sıra sıra karıştırarak pişirelim. Sonra kremalı pirinci kaselere dolduralım. Sos için nişastayı 1 su bardağı suda eritelim. Küçük boy bir tencereye aktaralım. 3 çorba kaşığı şekeri ve 250 gr. çekirdeksiz vişneyi ilave edelim. Sos kıvamına gelene dek pişirelim. Kaselere gezdirelim. Oda sıcaklığında ılınmasını bekleyelim. Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapalım. Afiyet olsun.