Kayısı reçelli cevizli bohça Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Kayısı reçelli cevizli bohça
-
Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 paket margarin / tereyağ
- 3 corba kasıgı yogurt
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardagı un
- tuz
- İçi için
- 1 kavanoz kayısı reçeli
- küçük küçük kıyılmıs ceviz
- tarçın
-
Yapılışı
-
Unun ortasını havuz gibi açıp icine eritip ılıttıgımız margarini yumurtaları yoğurdu tuzu kabartma tozunu ekleyip hamur yoguralım. hamurun üzerine nemli bez orterek 20 dk bekletelim .İç harc için yeterli gördüğünüz kadar reçele tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın.20 dk sonra hamurdan top top parçalar kopartıp açın ve içine harctan koyun.kenarları ustte toplayıp bohca haline getirin daha sonra.hamurları üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmıs 190 derece ısılı fırında altları üstleri pembeleşinceye kadar pişirin .
Bize bu tarifi İstanbul sarıyerden yollayan Bilge hanıma teşekkür ederiz.
-
Unun ortasını havuz gibi açıp icine eritip ılıttıgımız margarini yumurtaları yoğurdu tuzu kabartma tozunu ekleyip hamur yoguralım. hamurun üzerine nemli bez orterek 20 dk bekletelim .İç harc için yeterli gördüğünüz kadar reçele tarçın ve ceviz ekleyip karıştırın.20 dk sonra hamurdan top top parçalar kopartıp açın ve içine harctan koyun.kenarları ustte toplayıp bohca haline getirin daha sonra.hamurları üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmıs 190 derece ısılı fırında altları üstleri pembeleşinceye kadar pişirin .