irmik pastası tarifi
  • Malzemeler

    • 9 çorba kaşığı irmik
    • 9 çorba kaşığı toz şeker
    • 4 su bardağı süt
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • Yarım paket vanilya
    • 1 kase kıyılmış ceviz
    • Süslemek için
    • 1 kase dövülmüş ceviz
    • 2 çorba kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
    • 1-2 dilim portakal
  • Yapılışı

    1. Bir tencereye irmik, tozşeker ve sütü aktaralım. Tencereyi ocağa oturtup malzemeyi koyulaşana dek karıştırarak pişirelim. Koyulaşınca tencereyi ocaktan indirip üzerine margarini ve vanilyayı ekleyelim. Malzemeyi mikserle 3 dakika çırpalım. İstenilen büyüklükteki bir kabın içini biraz su ile ıslatıp irmikli karışımın yarısını dökelim. Üzerine kıyılmış cevizi döküp, yayalım. En üste kalan kremanın tamamını döküp buzdolabında donduralım. İyice katılaşınca servis tabağına ters çevirip üzerini ceviz, rendelenmiş portakal kabuğu ve portakal dilimiyle süsleyerek, servis yapalım. Afiyet olsun.