Mantı çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kilo mantı
    • 1 adet tavuk göğsü
    • 3 su bardağı yoğurt
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 su bar nohut yağ
    • nane tuz
  • Yapılışı

    1. Tavuk iyice haşlanır ve ayrı bi kapta yoğurt ve un çırpılır. Haşlanan tavuk didiklenir ve mantı önceden haşlanmış, nohut didiklenmiş tavuklarla birlikte kaynayan tavuksuyunun içine atılır.Karıştırdığımız yoğurt ve unun içine ,mantı piştikden sonra tavuk suyu birkaç kepçe yoğurdun içine yavaş yavaş dökülür .Sonra yine tencereye yavaş yavaş aktarılır. Birkaç taşım kaynadıkdan sonra tuzu ilave edilir.En son yağ kızdırılır.Nane ile çorbanın üstüne dökülür. afiyet olsun

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Ender beye teşekkür ederiz.