Portakallı irmik tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Portakallı irmik tatlısı
-
Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 su bardağından fazla irmik
- 1 çorba kaşığı kuş üzümü
- Yarım su bardağı dövülmüş badem
- 2 adet yumurta
- 2 adet portakal
- 100 gram bitter çikolata
-
Yapılışı
- Sütü kaynatalım. Toz şeker, vanilya, portakal kabuğu rendesi ve irmiği katıp 10 dakika karıştırarak pişirelim. Ateşten alalım. İçine kuş üzümlerini ve bademleri atalım. Yumutaları da ekleyip iyice çırpalım. Muhallebi kaselerini suyla çalkalayalım. Tatlıyı kaselere dolduralım önceden oda sıcaklığında, sonra buzdolabında soğumaya bırakalım. Portakalları dilimleyelim. Servis tabaklarına dizelim. Üzerlerine tatlı kaselerini ters çevirerek çıkaralım. Bitter çikolatayı benmari usulü eritelim. Tatlıların üzerinde gezdirerek servis yapalım. Afiyet olsun.