Patatesli börek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 adet yufka
    • 4 adet patates
    • Yarım su bardağı su
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 yumurta akı
    • 1 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Yarım demet dereotu
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Patatesleri yıkayıp bir tencereye koyalım. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, patates yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Ezerek püre haline getirelim. Patates püresine, kaşar peyniri, kıyılmış dereotu, yumura akı, tuz ve karabiber ilave edip karıştıralım. Su ve sıvı yağı çırpalım. Bir bütün yufkayı tezgahın üzerine yayalım. Su ve yağ karışımı ile her tarafını ıslatalım. Diğer yufkayı üzerine koyup aynı işlemi tekrarlayalım. Kalan yufkayı da ikinci yufkanın üzerine yayıp, su ve yağ karışımı ile ıslatalım. Üst üste konmuş yufkaları sekiz eşit üçgen parçaya bölelim. Üçgenlerin geniş tarafına patatesli harç koyup sigara böreği gibi saralım, dilerseniz üçgen börek gibi de yapabilirsiniz. Böreklerin üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Yağlanmış fırın tepsisine eşit aralıklarla dizelim. 200 dereceli fırında 35 dakika pişirelim. Daha sonra kahvaltı sofrasına sıcak olarak servis yapalım.