Mantarlı kereviz tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg mantar
    • Yarım kg kereviz
    • 2 adet patates
    • 4 adet havuç
    • 10 adet arpacık soğan
    • 1 adet limon
    • 5 diş sarımsak
    • 1 çay bardağı zeytinyaı
    • 1 tatlı kaşığı tozşeker, tuz
  • Yapılışı

    1. Mantarları iyice yıkayıp bir kaseye alalım. Üzerine su ekleyip yarım limon sıkalım. 15 dakika bekletelim. Daha sonra tuz ilave ederek 5 dakika haşlayalım. Kereviz ve patatesleri soyup kuşbaşı şeklinde doğrayalım. Havuçları parmak şeklinde doğrayalım. Havuçları soğanlarla birlikte zeytinyağında 1-2 dakika soteleyelim. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip 5 dakika pişirelim. Kereviz, patates ve sarımsağı ekleyip karıştıralım. Mantarları süzüp malzemelerin üzerine yayalım. Kalan yarım limonu sıkıp üzerine gezdirelim. Tozşeker ve tuzu ayarlayıp, 1 su bardağı su ekleyerek ağır ateşte patatesler yumuşayana kadar pişirelim. Daha sonra servis yapalım.