Karnabahar çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 orta boy karnabahar
    • 2 soğan
    • 20 gram margarin
    • 4 su bardağı tavuk suyu
    • 2 su bardağı süt
    • 1 tatlı kaşığı muskat
    • 1 tatlı kaşığı hardal tozu
    • 4 çorba kaşığı kaşar peyniri
    • Toz kırmızı biber, tuz
  • Yapılışı

    1. Karnabaharları temizleyip çiçeklerini ayıralım ve küçük küçük doğrayalım. Soğanları soyup kıyalım. Margarini tencerede eritip soğanı pembeleşinceye kadar kavuralım. Küçük doğranmış karnabaharı tencereye alalım. Tavuk suyu, rendelenmiş muskat ve hardal tozunu ilave edip karıştıralım. 25 dakika pişirelim. Peynirin yarısı, tuz ve sütü ekleyip kısık ateşte 5 dakika daha pişirelim. Çorbayı servis kaselerine paylaştıralım. Üzerine toz kırmızı biber ve kalan peyniri serpip sıcak olarak servis yapalım.