Zeytinyağlı pırasa tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg pırasa
    • 1 adet havuç
    • 1 adet domates
    • Yarım fincan pirinç
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay kaşığı şeker
    • 1 adet soğan
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Yapılışı

    1. Pırasaları yıkayıp, baş kısımlarını kesin. Üst kabuklarını soyarak, üç parmak eninde doğrayın. Tencereye zeytinyağını koyun, soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında hafifçe kavurun. Domatesleri rendeleyin, soğana ekleyip, birkaç dakika kavurduktan sonra pırasaları katın. Havucu halka halka doğrayıp, pirinci nişastası gidene kadar yıkayın. Tencereye aktarın. Tuzunu ve şekerini ilave edip, yeterince su ekleyip pişirin. Pırasalar yumuşayınca ateşten alıp, soğumasını bekleyin. Soğuk servis yapın.