Tavuklu şehriye çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Tavuklu şehriye çorbası
-
Malzemeler
- 100 gram tavuk eti (kemiksiz)
- 2 fincan tel şehriye
- 8 su bardağı tavuk suyu
- 1 soğan
- 1 adet limonun suyu
- 1 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 demet maydanoz
- Tuz, karabiber
-
Yapılışı
- Soğanları tereyağında pembeleştirin. Kabuklarını soyup küp şeklinde doğradığınız domatesi ve 1 çorba kaşığı salçayı ilave edip 2 dakika kavurun. Üzerine tavuk suyunu döküp bir taşım kaynatın. Şehriye ve tavuk etlerini ilave ettikten sonra 7-8 dakika daha kaynatın. Tuz, karabiber, maydanoz ve bir limonun suyunu ilave edip sıcak olarak servis edin.