Kurufasülye pilakisi tarifi
  • Malzemeler

    • 2 su bardağı kuru fasulye (ıslatılmış)
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet soğan (ince kıyılmış)
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 2 su bardağı su (kaynar)
    • 4 çorba kaşığı pirinç
    • Tuz (arzu edilen miktarda)
    • Taze nane
  • Yapılışı

    1. Islatılmış fasulyelerin üzerine çıkıncaya kadar su ilave edin. Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın, ateşi kısın ve orta ateşte 10 dakika pişirip, süzün. Isıtılmış yağda soğanları karıştırarak sararıncaya kadar yaklaşık 3-4 dakika soteleyin. Salçayı katın, karıştırarak 1-2 dakika daha soteleyin. Suyu ilave edin, hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın. Ateşi kısın, fasulyeler hafif yumuşayıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Pirinci ekleyin ve 15 dakika daha pişirin, nanenin yarısını serpip harmanlayın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin. Kalan naneyi serperek servis yapın.